نگارنده: پدرام نائبی

میانه نیوز؛ پارلمان در نظام مقدس جمهوری اسلامی دارای جایگاهی بی‌بدیل است طوری که این نهاد در “رأس امور” ترسیم‌شده و همچنین به “عصاره فضائل ملت” توصیف گشته است.

برای رسیدن به چنین مجلسی، نمایندگان آن می‌بایست شجاع،پاک دست، انقلابی، مردمی و مستقل از جریانات و اشخاص تأثیرگذار سیاسی و یا کانون‌های ثروت باشند.

لیکن مسئله‌ای که در چند دوره اخیر مجلس بیشترین ضربه را به آن وارد ساخته، وابستگی نمایندگان و عدم استقلال فکری آن‌هاست.

البته بسیار طبیعی است؛ افرادی که به‌عنوان نمایندگان مردم راهی بهارستان می‌شوند به‌واسطه مطالعات، تجربیات و رویکردهای سیاسی پیش از دوران نمایندگی، ممکن است به‌عنوان سمپات و یا حتی اعضای اصلی احزاب و گروه‌های سیاسی مطرح باشند و این مسئله به‌تنهایی نشانگر عدم استقلال نمایندگان نیست. درواقع نمایندگانی وابسته‌اند که بله قربان گوی جریانات و همچنین افراد متنفذ سیاسی باشند تا جایی که افکار و آرای خود را ذوب‌شده در منویات آنان بدانند.

اغلب نمایندگانی که استقلال فکری نداشته و وابسته به افراد، سازمان‌ها و جریانات سیاسی هستند، یک‌شبه ره صدساله را پیموده و بدون کمترین شایستگی و یا حتی بدون آنکه خود به‌تنهایی تأثیرگذاری قابل‌توجهی در جامعه داشته باشند، بر چنین کرسی والایی تکیه می‌زنندو ازآنجایی‌که چنین نمایندگانی، جایگاه سیاسی خود را مدیون کانون‌های قدرت و ثروت و لابی‌های سیاسی انحصارطلب هستند؛ بی‌توجه به خواسته‌ها و مطالبات مردم بوده و فرمان‌بردار اربابان خود خواهند بود.

با عنایت بر مطالب ذکرشده، اینک که در آستانه دور دوم انتخابات مجلس یازدهم در حوزه انتخابیه میانه قرارگرفته‌ایم؛ موضع‌گیری نماینده منتخب در راستای حمایت از یکی از دو کاندیدای راه‌یافته به دور دوم، بسیار نگران‌کننده بوده و آثار و پیامدهای مخربی خواهد داشت.

البته پیش‌ازاین نیز طی مقالاتی به رویکرد انحصارگرایانه نماینده منتخب، پرداخته بودیم لیکن ورود او به عرصه‌ی انتخابات به نفع یک کاندیدای خاص، اوج انحصارطلبی است و نتایجی به‌غایت مخرب‌تر به دنبال خواهد داشت.

کاندیدایی که بدون ارائه گفتمانی خاص و برنامه‌ای مدون و صرفاً با سوءاستفاده از موقعیت اداری خود، به دور دوم رقابت‌های انتخاباتی راه‌یافته اینک زیر چتر حمایت‌های نماینده منتخب قرارگرفته است؛ بدون شک اگر در این شرایط ناعادلانه نیز پیروز میدان رقابت گردد؛ استقلال و حریت او که از شرایط لازم و ضروری برای پیگیری مطالبات به‌حق مردم در کسوت نمایندگی است؛ خدشه‌دار گشته و زیر سؤال خواهد رفت لذا کاندیدای مذکور، اگر با چنین شرایطی به مجلس راه پیدا کند چون موقعیت خود را مدیون نماینده منتخب و حمایت‌های او می‌داند، دوام و بقای خود در آن جایگاه را در سرسپردگی و اطاعت بی‌چون‌وچرا از آن نماینده می‌بیند؛ ازاین‌رو به مهره‌ی دست‌نشانده‌ای مبدل خواهد شد که به‌جای استیفای حقوق ملت، تمام هم‌وغم خود را در پیاده کردن اوامر ارباب خود به کار خواهد بست.

از طرفی دیگر هدف نماینده منتخب از چنین ورود جانب‌دارانه‌ای در عرصه دور دوم انتخابات، مصادره تمام و کمال قدرت در راستای تکمیل پروژه‌ی انحصارطلبانه‌اش است غافل از آنکه هزینه‌ی این ویار قدرت آقای نماینده را مردم محروم میانه خواهند پرداخت.

مردم میانه که با مشکلات اساسی دست‌وپنجه نرم می‌کنند، بعد از سال‌ها دوباره سرنوشتشان به چنگ انحصارطلبانی افتاده است که منطقه را به عرصه‌ی تقابل قدرت‌ها تبدیل خواهند کرد!

این کلام الهی است که می‌فرماید خداوند سرنوشت هیچ قومی را تغییر نمی‌دهد مگر آنکه خودشان درصدد تغییر آن باشند؛ تاریخ گواه است که مردم رنج‌کشیده‌ی میانه، بیشترین ضربه را از مسئولان انحصارطلب و وابستگان و سرسپردگان به باندهای قدرت‌طلب متحمل گشته است. پیکر این منطقه محروم پر از زخم‌هایی است که انحصارطلبان با تیغ بی‌رحمی بر آن وارد ساخته‌اند و نفس‌هایش را به شماره انداخته‌اند.

حال مردمی با چنین تجربه‌ای گران، در یک بزنگاه تاریخی بزرگ قرارگرفته‌اند؛ باید دید مردم میانه، با بصیرت و آگاهی از نیات شوم برخی جریانات سیاسی، مانع از انتخاب نماینده‌ای ساقدوش و کیف به دست خواهند شد و با این “نه” بزرگ تاریخی، اجازه جولان دادن به قدرت‌طلبان تمامیت‌خواه، نخواهند داد‌ و یا بدون اینکه درسی از تاریخ گرفته باشند، فریب تبلیغات پرزرق‌وبرق را خورده و آینده خود را فدای مطامع سیاسی برخی خواص زیاده‌خواه خواهند کرد؟!/ والسلام

انتهای پیام/

دسته : اخبار برگزیده, اخبار شهرستان میانه, مقالات

این خبر را به اشتراک بگذارید :