دکتر ملیحه بنانی، حقوقدان

بسم الله الرحمن الرحیم

یا أَیُّهَا النّاسُ إِنّا خَلَقناکُم مِن ذَکَرٍ وَأُنثىٰ وَجَعَلناکُم شُعوبًا وَقَبائِلَ لِتَعارَفوا إِنَّ أَکرَمَکُم عِندَ اللَّهِ أَتقاکُم

در جائیکه که مردان در خط مقدم مبارزه در عرصه اقتصادی و نظامی هستند به نظر می رسد دوران طلایی برای حضور زنان در خط مقدم جهاد در عرصه بین الملل فرا رسیده است که در این صورت شاهد توان افزایی منابع انسانی و منابع فکری خواهیم بود.

“زنان توانمند “با تشکیل یک گروه حمایتگر برای آحاد زنان جامعه می توانند فرصت مناسبی به منظور تغییر باورهای کهن، لذت بردن از تغییرات شگفت انگیز در زندگی و به مشارکت گذاشتن این فرایند با دیگران، عناصر محدود کننده شان را شناسایی کنند چرا که فرایند گروهی ، انرژی بسیار زیادی ایجا کرده و از تغییرات پشتیبانی می کند.

انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ می تواند باحضور کاندیداهای زن ، از گروه حمایتگر که همان ” زنان توانمند” هستند دستاوردهای زیادی را داشته باشد. به نظر می رسد اولین دستاورد آن؛ شکستن باور های کهنه و قدیمی و نگاه محدود کننده به زنان در برعهده گرفتن مسئولیت های کلان کشور خواهد بود.

افراد موفق، تاثیر گذار و هر فردی که در جمهوری اسلامی در مناصب مختلف مشغول خدمت بوده و هست؛ همگی در بنیان خانواده و با وجود یک زن توانمند به نام مادر، تربیت اجتماعی خود را به دست اورده اند و اگر بگوییم اینگونه نیست نقش و جایگاه زنان در اسلام را دچار خدشه کرده ایم.

ماه ها از فعالیت یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی می گذرد؛ مجلسی به اصطلاح انقلابی در حالی که مجلس انقلابی حقیقی مجلس دوره اول بود که از چهره های شاخصی که با نهضت انقلاب اسلامی ایران همراه بوده اند؛ تشکیل شده بود. امروز مجلس یازدهم سایه هم نه بلکه هاشوری از اولین دوره ی مجلس که بعد از به پیروزی رسیدن نهضت انقلاب اسلامی به رهبری امام خمینی بنیانگذار کبیر جمهوری اسلامی ایران تشکیل شد، می باشد لذا برای حفظ ارزشهای انقلابی می بایست فرهنگ سازی کرد و ضروری است که زنان دوباره برای تربیت اجتماعی نسل جدیدی از مردان سیاسی و اقتصادی شجاع، دلیر و مومن به معنای اخص و مطلوب دین مبین اسلام، جهادی اکبر کنند تا تمامیت ارضی کشور ، همچنان به دست مردانی حفظ شود که از دامن یک مادر، یک “زن توانمند ” به پا خواسته است.

حصر خانگی زن، جز منزوی کردن مردان کوچک جامعه که همان پسران نونهال و نوجوان در خانه های ما است، سودی نخواهد داشت. مرحوم شهید دکتر بهشتی به مناسبت اول تیر، روز عزل بنی صدر رئیس جمهور خائن وقت گفتند: در قران کریم آیه ای که به صراحت ریاست جمهوری یک زن را نفی کند؛ نداریم و در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران نیز این مطلب را نداریم. به استناد سخنان شهید دکتر بهشتی در زمان تقنین و تصویب قانون اساسی کشور جمهوری اسلامی ، کلمه “رجال سیاسی ” بین احاد مردم آن دسته از افراد نخبه و اندیشمند و متفکر هستند که بتوانند در کمال صداقت و اعتقاد و التزام عملی به قانون اساسی و نظام جمهوری اسلامی ایران ؛ برای رسیدن به کمال مطلوب و چشم اندازهای تعریف شده در لوایح و پیش نویس ها بر گروه دیگر برتری داشته باشند.

اگر از عبارت “رجال سیاسی” به معنای اخص کلمه رجل (مرد) در زبان عربی استفاده گردد، نقض بارز قانون اساسی است و اگر در خبرهای اخیر ، سابقه ۸ سال مدیریت دولتی در نظر گرفته شود تکرار انتخاب اشتباه افرادی است که امروز اداره ی امور کشور را به خطر اندخته اند.

متاسفانه شاهد آنیم که اداره کشور درسطح دولت و قوه مجریه در انحصار مردان است و “زنان توانمند” جامعه از مجاهدت، مبارزه، نواوری و خلاقیت در اداره ی کشور ، محروم گشته اند و این حاصل تفکر خطرناکی است که با تکیه بر تبعیض جنسیتی، نخبگان را منزوی کرده و نهایتا اداره ی کشور به دست کسانی سپرده می شود که قدرت تولید فکر و اندیشه جدید منطبق با نیازهای زمانه را ندارند در حالیکه اسلام دینی است که خواهان تنوع، تحول، برقراری عدالت اجتماعی و برقراری عدل و داد است.

اینکه عاطفه در زن قوی است و در تصمیم گیری های کلان، دچار خطا می شود و به این دلیل ناقص العقل است، در جامعه ایی که مملو از زنان تحصیلکره و فعال مدنی و اجتماعی است، مورد قبول نیست از این رو راهکارهای جدیدی برای اداره کشور به نظر می رسد و نیاز به مدیریت زنان در مبارزه با فساد های اخلاقی و مالی در داخل و در عرصه بین الملل، را بیش از پیش احساس می شود. زنان به دلیل حس مشارکت پذیری بیشتری که نسبت به مردان دارند، بر خلاف آنان جاه طلب نیستند لذا در کشور شرایط بهینه ای در راستای افزایش مشارکت عمومی ایجاد می شود.

نگرش صحیح و متمرکز “زنان توانمند ” به سرعت قابل پرورانیدن است و امروز در خانواده، اگر یک زن مدیر و توانمند نباشد؛ بلافاصله بنیاد خانواده دچار مشکلات می گردد و اعضای این جامعه کوچک تحت فشار قرار می گیرند.

زنان توانمند ” همان گروه حمایتگر آحاد زنان در یک جامعه است. تمرکز ” زنان توانمند” در بالاترین سطح هوشیاری است و هرگز نمی توان یک “زن توانمند “را درگیر اختلاس و رانت و قتل و سو استفاده و بهره کشی جسمی و فکری کرد . همانطور که با نگاه اجمالی به وضعیت واقعی در دولت کنونی در سریال اقازاده می توان به ضعیف النفس بودن “مردان توانمند “در اصطلاح تعریف قانون نسبت به قدرت “زنان توانمند ” در جامعه پی برد و در واقع هر چند” کرامت انسانی زن ” در فیلم آقازاده زیر سوال رفته است و قائده قبح البیان رعایت نگردیده است لیکن نشان از توانمندی دسته ی دیگری از زنان است که خود بسیار باهوش هستند که توانسته اند در جایگاه سرویس های اطلاعاتی و ضداطلاعاتی به نحو احسن ایفای نقش کنند و مردان را به حاشیه برده و به نتیجه مطلوب ، در جهت اهداف سازمان های نظارتی گام موثر ، بردارند.

امروز همه براین باور هستیم که مشکلات فراوان داریم و سختی های زیاد تری را نیز می بایست تحمل کنیم و به لطف و فضل الهی همیشه در این موقعیت های حساس ملت ایران همواره با عشق، تندرستی، سعادتمندی و ابراز وجود، صرف نظر از آنکه این مشکلات تا چه اندازه است در صحنه حاضر شده اند از این رو ضروری به نظر می رسد که با ورود زنان در راس قوه مجریه، در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ چهره ی واقعی “زنان توانمند ” را در جهان به نمایش گذاشته و با کنار گذاشتن بینش های منحرف سطحی، در زمینه های اجتماعی، اقتصادی و علمی، الگوی فراگیرتری برای جامعه جهانی باشیم.

انتهای پیام/

کلیدواژه ها :

دسته : مقالات

این خبر را به اشتراک بگذارید :