چرا روستای تاریخی کندوان ثبت جهانی نمیشود؟
به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز، احمد حمزهزاده، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آذربایجانشرقی صبح امروز در جمع خبرنگاران اظهار کرد: باید در استان جاذبههای جدید تفریحی در استان ایجاد کرد؛ و قبول داریم که در این مورد در استان ضعیف بودهایم اما یک سری موافقتها شده است تا در کنار جاذبههای فرهنگی، طبیعی و غیره جاذبه تفریحی ایجاد شود.
وی گفت: همیشه برای موزههای در سراسر جهان ساعت مشخص وجود دارد و این نیست که حتما گردشگر در هر ساعتی خواست از موزهها بازدید کند.
مدیرکل میراث فرهنگی استان ادامه داد: ساعت بازدید از موزهها در فصل تابستان افزایش پیدا کرده است.
وی خاطرنشان کرد: تصویرسازی ذهنی در کل دنیا به یک اصل تبدیل شده است؛ اینکه از استان و کشورمان یک تصویر ذهنی بسازیم! یعنی اینکه فقط از نداشتههایمان بگوییم هیچ وقت نباید انتظار ایجاد تصویر ذهنی داشته باشیم.
حمزهزاده گفت: خانه کلکتهچی به مالکیت خود شهرداری تبریز است، قانون حمایت از بافتهای تاریخی از سال ۹۸ مصوب شده است و در آن به صراحت اعلام شده است تمام دستگاههای دولتی مکلف است تا آثار تاریخی در اختیارش را از محل منابع داخلی خود اعتبار گذاشته و مرمت کنند و سال گذشته مرمتهایی برای این خانه شده است.
رسانه ها و خانه باقرخان
وی یادآور شد: رسانهها در تخصیص اعتبار برای مرمت خانه باقرخان کمک شایانی کردند؛ ایجاد زیرساختهای گردشگری، مرمت آثار تاریخی و تملک خانه باقرخان جزو مصوبات سفر ریاست جمهوری به استان بود از اینرو باقرخان به عنوان پروژه مستقیم برای تملک تامین اعتبار شد.
وی ابراز کرد: در استان آذربایجانشرقی ۱۶۳ مسجد ثبت ملی وجود دارد و مسجد کبود هم یکی از این مسجدهاست و معتقدیم در تمام این مساجد میتوان نماز خواند و هیچ مشکلی با بازدید وجود ندارد مسجد کبود مفروش شده است و نماز در آن اقامه میشود.
نحوه گاز رسانی به بازار تاریخی تبریز
حمزهزاده به موضوع گازرسانی بازار تبریز گفت: در بازار تبریز مغازهای داریم که یک مترمربع است و اصلا استاندارد جهانی این اجازه را نمیدهد که گاز بدهیم! کارشناسان وزارتخانه با بررسی بازار در حال بازبینی هستند و در حال حاضر منتظر بسته پیشنهادی مشاورین هستیم که داخل این بسته هم برق، هم گاز و هم موتورخانه مرکزی است.
هدایای ادارات براساس و تاکید قانون باید از صنایع دستی باشد
وی یادآور شد: طبق دستور دولت هر هدایای دولتی باید از صنایع دستی کشور باشد؛ همچنین ایجاد بازارچه صنایع دستی و گردشگری باید برپا شود.
مدیرکل میراث فرهنگی استان گفت: سال گذشته برای ۲۵ هزار دانشآموز تور آشناسازی با میراث فرهنگی برگزار شده است و امسال نیز برگزار خواهد شد.
وی ادامه داد: همچنین برای دانشجویان غیربومی جدیدالورود هم تور آشناسازی برگزار میشود.
اشغال ۹۵ درصدی هتل ها
حمزهزاده با بیان اینکه میانگین اشغال هتلها ۹۵ درصد است، ادامه داد: ۳۶ هتل در حال ساخت که ۳۰ مورد آنها زیر سه ستاره است.
وی افزود: امسال سه میلیون و ۲۰۰ هزار نفر گردشگر وارد استان شده و اقامت داشتهاند.
مدیرکل میراث فرهنگی استان یادآور شد: ۸۵ مورد صنایع دستی در استان تولید میشود به طوریکه الان در استان خاتمکاریهایی تولید میشود که هیچ چیزی از خاتم کاریهای اصفهان کمتر ندارد.
وی در پاسخ به سئوال خبرنگار فارس در خصوص ثبت جهانی روستای تاریخی کندوان، هم گفت: تا زمانی که نتواستهایم از لحاظ بصری مخاطرات کندوان را حل کنیم نمیتوان برای ثبت جهانی اقدام کرد.
مدیرکل میراث فرهنگی استان با تاکید بر اینکه ساخت و ساز غیرمجاز در روستای کندوان صورت گرفته است و منجر به ایجاد مشکلاتی در ثبت جهانی شده است، گفت: در حال حاضر با شیوه دیگر وارد شدهایم یعنی در کنار یونسکو، سازمان جهانی جهانگردی طرح انتخاب روستاهای گردشگری را مطرح کرده است که از این باب ۱۸۰ روستا در استان انتخاب شد که با داوری نهایی ۸ روستا کاندیدا برای انتخاب روستاها مطرح شده است که سر لیست این ۸ روستا نیز کندوان است که روستای جهانی گردشگری معرفی میشود.
پایان پیام/۶۰۰۲۷
این خبر را به اشتراک بگذارید :